Premijer liga ima novu ikonu: Briljira i dan danas, a prvijenac je zabio još prije 13 godina

Postao je legenda

Premijer liga ima novu ikonu: Briljira i dan danas, a prvijenac je zabio još prije 13 godina

A. Čaušević

Za pojedine igrače koje ostave dubok trag se u posljednje vrijeme obično kažu da su fudbalske legende, takvih sigurno ima i u Premijer ligi. 

Iako još uvijek ne razmišlja o odlasku u penziju Samir Bekrić već sada s pravom može ponijeti status premijerligaške ikone.

Ukoliko bi se u Premijer ligi BiH kao u NBA birao najbolji šesti igrač, odnosno najbolji 12. fudbaler nekog tima onda bi tu nagradu ponio Bekrić.

Iskusni veznjak je džoker Amara Osima i među najzaslužnijim je zašto se Željezničar nalazi u vrhu tabele i ne dozvoljava Sarajevu da već sada stekne ogromnu bodovnu zalihu.

Sa 36 godina na plećima dečko rodom iz Srebrenika na terenu djeluje kao deset godina mlađi. Posebno se to vidjelo u derbiju protiv Sarajeva te prije nekoliko dana protiv Zrinjskog.

Ako je u duelu protiv Bordo tima izazvao pometnju u veznom redu najbolje ekipe prvenstva, protiv Zrinjskog je stigao i zabiti za pobjedu.

Inače, Bekrić svoj prvijenac u Premijer ligi zabio još prije 13 godina. Bilo je to u posljednjem kolu sezone 2006/2007 na duelu Orašje 1:3.

Bekrić je lijepim i prezicnim udarcem postigao gol i tako nagovijestio da će postati jedan od najboljih igrača u historiji Premijer ligi. Za sada u svojim vitrinama ima četiri titule. Tri u dresu Željezničara, te jednu u dresu Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, veznjak Plavih je ove sezone zabio gol i protiv Tuzla Cityja. Taj pogodak je baš kao i protiv Zrinjskog bio vrijedan osvajanja punog plijena. 

Samir  Bekrić
Samir Bekrić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
1 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Bravo Profesore legendo
8 5
frkt
Vidjelo se kada je usao na derbiju, Zrinjski, Sloboda i ostalo jednostavno citav tim dobije neku motivaciju sloze se i bolje odigraju tekmu kada je on na terenu.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi