Domaći se ispromašivali

Dva poništena gola, crveni karton i remi Rome i Sassuola na Olimpicu

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas su odigrali utakmicu bez golova na svom terenu protiv Sassuola u okviru desetog kola Serije A.

Na Olimpicu smo danas vidjeli nekoliko odličnih šansi na obje strane i dva poništena gola, a li je na kraju utakmica završena rezultatom 0:0

Za Romu meč nije počeo kako treba jer je Pedro dobio žuti karton u 11. minuti, a potom je 40 minuta kasnije napravio veliku glupost zbog čega je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i svoje saigrače je ostavio na cjedilu.

Ipak, Roma je u 45. minuti uspjela da povede sa 1:0. Mkhitaryan je pospremio loptu u mrežu nakon greške odbrane gostiju, ali je sudija nakon konsultacija s VAR sobom poništio pogodak zbog prekršaja Džeke.

U drugom dijelu Roma je bila nešto bolja od Sassuola, ali nikako nisu uspjeli da postignu gol. Najbolju šansu imao je Džeko u 60. minuti kada je Spinazzola centrirao s lijeve strane, ali je Dijamant pogodio stativu.

Sassuolo je u 75. minuti uspio da dođe do gola kada je Haraslin na spektakularan način savladao Mirantea, ali ovaj put gol je poništen zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već u narednom napadu fantastična prilika za Mkhitaryana, ali Armenac šutira pored gola. Do kraja meča nije bilo uzbuđenja i ostalo je 0:0. Džeko je iz igre izašao u samom finišu meča.

Roma je trenutno peta sa 18 bodova, dok je Sassuolo četvrti sa jednim bodom više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.