Bordo tim djeluje sjajno

Jure rekord ljutog rivala: Ko stoji na putu Sarajevu do novog rekorda?

Adnan Beganović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine i trenutni lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, sinoć je u Banjoj Luci remizirao sa domaćim Borcem (2:2), pa je tako i nakon 18. kola Premijer lige ostao jedina neporažena ekipa.

Sjajan susret sinoć su na Gradskom stadionu u Banoj Luci odigrali Borac i Sarajevo. Domaći su imali prednost u dva navrata, no Sarajevo se uspjelo vratiti, čak i kada je gubilo 2:1 i na terenu imalo igrača manje.

Još jednom su izabranici Vinka Marinovića pokazali zbog čega su zapravo aktuelni prvaci i lideri na premijerligaškoj tabeli, a osim osvojenog boda kojim su nad prvim pratiocem, gradskim rivalom s Grbavice, povećali prednost, ostali su i u igri za rušenje još jednog rekorda.

Naime, generacija koja je dosad srušila nekoliko rekorda ima priliku srušiti i onaj za koji se mislilo da će još dugo vremema biti nedodirljiv.

Radi se o rekordu po broju uzastopnih utakmica u Premijer ligi bez poraza, a kojeg drži Željezničar. U sezoni 2011/2012 Plavi su pod vodstvom tadašnjeg i sadašnjeg šefa struke Amara Osima imali niz od 26 utakmica bez poraza.

Nakon poraza od Travnika u 3. kolu (2:1) Plavi s Grbavice su nanizali 26 utakmica u kojima protivnicima nisu dozvolili da teren napuste uzdignutih ruku, a ovaj niz prekinuo je Leotar u posljednjem kolu pomenute sezone pobjedom 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, Sarajevo u ovoj sezoni ima 18 utakmica bez poraza, a ako dodamo još četiri iz finiša prošle onda je bordo momcima za obaranje ovog rekorda preostalo još da u narednih pet utakmica ne pretrpe poraz.

Do poravnanja ovog rekorda Sarajevu na putu stoje Sloboda i Zrinjski (domaći teren), te Željezničar i Široki Brijeg (gostujući teren), a kako sada stvari stoje, ukoliko "prežive" ova četiri duela, rekord će moći oboriti u domaćem duelu sa Olimpikom ili Krupom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.