Šampionski mentalitet, ali i kvalitet

Sarajevo ispred svih

Šampionski mentalitet, ali i kvalitet · Komentar

A. Čaušević

I jutros su se navijači FK Sarajevo probudili s osmijehom na licu. Bordo tim će ponovo na zimsku pauzu s prvog mjesta. Treću sezonu zaredom. Nakon teškog gostovanja u Banja Luci povećana je bodovno prednost, za jedan, ali vrijedan bod. 

U posljednja dva meča Sarajevo je bilo blizu da upiše prvi ligaški poraz u sezonu, ali je do izražaja došao šampionski mentalitet, ali i kvalitet igrača koje trenira Vinko Marinović.

Marinović je i poslije duela protiv Radnika istakao karakter svojih igrača, a to je uradio i sinoć protiv Borca. Objektivno gledajući u ovom trenutku Sarajevo je jedini tim u Premijer ligi koji se može vratiti iz situacija kao u posljednja dva meča.

Bijeljincima su zabili dva gola u dvije minute nakon što su ranije primili gol u 88. minuti, a protiv Borca su se uspjeli vratiti s igračem manje, izjednačiti i izbjeći poraz.

U takvim momentima mnoge ekipe bi psihički potonule i izgubile moral, ali kod Sarajeva se desi suprotno. Ponekad se steče dojam da se ekipi s Koševa treba desiti nešto loše tokom utakmice pa da svoju igru digne na nivo više i proigra.

Šampionske ekipe krasi karakteristika da u ekipi ima nekoliko igrača da ne bježe od odgovornosti, da se ne boje pritiska i da znaju odigrati najbolje kada se to od njih očekuje. Kada je ekipi to najpotrebnije. Sarajevo u ekipi trenutno ima nekoliko takvih.

Protiv Radnika je do izražaja došao Tino-Sven Sušić koji upravo i doveden zbog takvih stvari, a protiv Borca Matthias Fanimo, dvostruki strijelac i noćna mora za defanzivce Borca.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci se istakao i Haris Handžić. Napadač se našao na udaru kritika zbog velikog broja promašaja u posljednjih nekoliko mečeva, ali asistencija za prvi gol, te propuštanje lopte za drugi su pokazali da i Handžić, ipak, nije uzalud član šampionske ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo timu je do kraja polusezone ostao još susret i to domaći protiv Slobode. Teško je da će Marinović i ekipa dopustiti spavanje i evenutalni kiks jer će cilj sigurno biti da se na pauzu ode s pobjedom.

Suma sumarum, Sarajevo je ove poluseone bilo najbolji tim, pokazalo je najviše, jedino je neporaženo te će sasvim zasluženo proljetni dio sezone dočekati s prvog mjesta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
Jesen blistava je tu, sad čekamo zlatno proljeće!
26 2
Bulle
Jos onaj Vlado prica kako se Sarajevo izvuklo, ubili vas sa igracem manje, niste cestito 10 pasova razmijenili....
25 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti