Liga prvaka

Velika drama u Leipzigu, ali Manchester United je na kraju ispao!

Edmir Škorić

Manchester United nije uspio da izbjegne poraz u Njemačkoj.

Crveni vragovi trebali su barem bod na ovom gostovanju, ali na kraju su dožvijeli poraz (3:2) i neće igrati osminu finala Lige prvaka.

Počelo je užasno po goste, budući da je Angelino već u drugoj minuti postigao vodeći gol za Leipzig nakon ubačaja Sabitzera i dobrog udarca lijevog beka domaćeg tima.

U 13. minuti Haidara je udvostručio prednost domaćeg tima. Bili su domaći na koljenima u 69. minuti, kada poslije asistencije Angelina Justin Kluivert zabija pogodak za 3:0.

Nisu gosti odustajali ni kod 3:0, pa su u samo dva minuta uspjeli da se vrate u život. Prvo je Bruno Fernandes u 80. minuti pogodio s bijele tačke za 3:1, a dvije minute kasnije nakon gužve u kaznenom prostoru Leipziga Pogba u skoku, lopta se od Maguirea odbija u mrežu domaćeg tima.

Uslijedili su silni napadi Uniteda, ali nije bilo dovoljno za potpuni povratak, pa Leipzig uz PSG ide dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču ove grupe, dakle, sastali su se PSG i Bašakšehir, ali je taj meč prekinut zbog rasističkih uvreda prema Dembi Ba i nije nastavljen.

U grupi E je sve već bilo riješeno, a u posljednjim mečevima grupe Chelsea je odigrao 1:1 sa Krasnodarom, dok je Sevilla u gostima kod Rennesa slavila s 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.