Igrali Ajax i Atalanta

U Amsterdamu jedan gol, u Danskoj se igralo čitavu vječnost

Admin Čaušević

Kompletirana je grupa D Lige prvaka. 

Ajax i Atalanta su u direktnom duelu odlučivali ko će proći dalje. Na kraju su Italijani slavili s 0:1.

Do gola odluke obje ekipe su imale svoje prilike, domaćini su bili nešto opasniji i konkretniji, ali nisu uspjeli zabiti.

U 79. minuti Gravenberch dobija drugi žuti karton, Ajax ostaje s igračem manje što Atalanta koristi u 85. minuti preko Muriela.

Drugi meč ove grupe donio je neriješen rezultat. Midtjylland i Liverpool su odigrali 1:1. Gosti su poveli golom Salaha već u prvoj minuti, a Scholz je izjednači iz penala u nastavku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Glavni sudija Letexier je u nastavku koristio VAR tehnologiju čak četiri puta pa se na stadionu MCH igralo skoro 100 minuta.

Liverpool je završio kao drugi, Atalanta če ponovo u nokaut fazu, Ajax se mora zadovoljiti Europa ligom, dok je prvi nastup Midtjyllanda u Ligi prvaka završen s dva boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.