Sve poznato u grupi B

Real ima novog spasitelja, Inter ispao iz Evrope

Admin Čaušević

Grupna faza Lige prvaka je okončana. Najveće iznenađenje predstavlja ispadanje Intera.

U grupi B kolo prije kraja svi timovi su mogli proći u nokaut fazu, na kraju su to uspjeli Real Madrid i Borussija Moenchengladbach.

Ova dva tima su igrala i međusobni duel u Madridu. Domaći su slavili sa 2:0. Novi spasitelj Los Blancosa je Karim Benzema.

Benzema je bio strijelac oba gola. Pogađao je u prvom dijelu nakon sjajni udaraca glavom.

Drugi susret između Intera i Shakhtara je završen 0:0. Nerazzurri su bili bolji rival, ali nisu uspjeli doći do toliko željene pobjede.

Imali su domaći niz dobrih prilika. Martinez je već na startu meča pogodio prečku, u nastavku dobre šanse su imali Lukaku te rezervista Sanchez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čilenaca je nakon kornera šutirao glavom te pogodio Lukakua. Belgijanac je tom prilikom spasio čist gol i nalazio se u ofsajd poziciji. U nadoknadi je dobru priliku imao i Eriksen, njegov dobar šut je odbranio 19-godišnji Trubin. 

Na kraju Real ide dalje s prve pozicije sa 10 bodova. Borussija i Shakhtar su osvojili po 8 bodova, ali zbog boljeg međusobnog duela dalje je prošao njemački tim. Inter je završio kao četvrti sa šest bodova. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.