Sarajevo najbolje na svim poljima

Superiornost bordo boje · Komentar

Admin Čaušević

Sarajevo je jesenju polusezonu završilo rutinskom pobjedom nad Slobodom te tako potvrdilo dominaciju u bh. fudbalu koja traje već neko vrijeme. 

Ukoliko bi se u bh. fudbalu riječi koje iskazuju nadmoć jednog tima nad drugim imali boje, onda bi u 2020. godini riječ superiornost definitivno bila bordo boje.

FK Sarajevo je u ovom trenutku jednostavno u svakom segmetnu ispred svih. Organizacijski, logistički, administrativno te u onom najvažnijem - sportskom.

Iako godina na isteku zbog globalne situacije nosi epitet "užasne", navijači Bordo tima bi rado da se 2020. ne završi jer zaista mogu uživati u aktuelnom trenutku voljenog kluba.

U Titovoj 38b su stvari odlično posložene, sve fercvera. Jedan segment u stopu prati drugi. Rezultat svega toga su dešavanja na terenu gdje je Sarajevo iznad svih rivala.

Otići s devet bodova na zimsku pauzu do sada nikom nije uspjelo tako da su izabranici Vinka Marinovića već u prvom dijelu sezone odradili veliki dio posla.

Zimske pauze u Bosni i Hercegovini su poprilično dugačke, dosta toga se može desiti u tri mjeseca. Međutim, iz trenutne perspektive jedino sportski harakiri može ostaviti Bordo tim bez treće uzastopne titule prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon vrlo izvjesne potvrde dominacije na lokalnom nivou, navijači Sarajeva opravdano mogu razmišljati i o evropskom iskoraku, posebice nakon uvođenja Konferencijske lige pa će biti lakše doći do neke od grupne faze UEFA-inih takmičenja.

Ipak, ljeto i naredni evropski izazovi su poprilično daleko. Važno je ostati na zemlji, razmišljati od utakmice do utakmice, ići korak po korak, a to je ono što je Marinović u 2020. godini radio savršeno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.