Najava današnjih mečeva 19. kola

Na Tušnju susret rivala koji "moraju" pobijediti, Velež mora biti oprezan, derbi na Pecari

Edmir Škorić

Prvi dio sezone u Premijer ligi BiH bit će okončan sa današnje tri utakmice.

U 13, 15 i 17 sati igrat će se utakmice nedjeljnog programa 19. kola Premijer lige BiH. Prema svemu sudeći, očekuju nas neizvjesni mečevi.

U Tuzli na stadionu Tušanj će domaća Tuzla City ugostiti Borac iz Banjaluke. Zbog loših nastupa u posljednje vrijeme, pobjeda je imperativ i jednima i drugima.

Od dolaska Nermina Bašića Tuzla ne briljira, a vezala je i tri poraza zbog čega se udaljila od pozicija koje vode u Evropu, dok je Borac propustio priliku da u prošlom kolu nanese prvi poraz Sarajevu. Banjalučani bi eventualnom pobjedom zadržali kakvu-takvu šansu u borbi za titulu, dok bi ujedno nastavili i borbu za Evropu.

Same kvote u MOZZART kladionici nagovještavaju veliku i žestoku borbu i neizvjesnost na Tušnju.

U Mostaru će Velež od 13 sati ugostiti Mladost iz Kaknja. Rođeni su u finoj seriji, imaju dva uzastopna trijumfa i eventualnom pobjedom danas dodatno će se uključiti u borbu za drugo i treće mjesto.

Velež ima jako loš skor sa Kakanjcima, koji su na prethodnom gostovanju u Mostaru slavili s 3:1, pa će izabranici Feđe Dudića morati da budu maksimalno skoncentrisani od početka do kraja meča.

Bez obzira što je Mladost ekipa koja zna da sruši i velikane i da iznenadi na bilo kojem stadionu, Rođeni su veliki favoriti, a čitavu ponudu pogledajte OVDJE

Za kraj prvog dijela sezone, od 17 sati veliki hercegovački derbi u kojem će snage odmjeriti Široki Brijeg i Zrinjski. Zrinjski ima 32 boda i na četvrtom je mjestu, Široki ima bod manje i zauzima peto mjesto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokobriježani su na prethodna četiri meča od mogućih 12 osvojili 10 bodova, dobili su Željezničar na Grbavici i puni samopouzdanja dočekuju goste iz Mostara.

Ono što je sigurno, ništa nije nemoguće kada se sastaju ova dva rivala, a OVDJE pogledajte ponudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.