Meč završen 1:1

Glupost Kamare koštala Fulham: Liverpool uz dosta sreće do boda u Londonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras su osvojili samo bod na gostovanu kod Fulhama (1:1) u meču 12. kola Premiershipa.

Fulham je odlično igrao u prvom poluvremenu i domaći su tu igru krunisali u 25. minuti kada su poveli sa 1:0. Lookman je upisao asistenciju, a mrežu Redsa zatresao je Reid.

Domaći su sedam minuta kasnije mogli i do drugog gola, ali odličnu šansu na kraju je promašio Adarabioyo. U finišu prvog dijela Liverpool je zaprijetio preko Manea, ali ostalo je 1:0.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu gosti su imali u 44. minuti preko Salaha, ali je Egipćanin šutirao pored gola.

Liverpool ponovo prijeti i u 61. minuti. Ovaj put pokušao je Henderson, ali je Areola bio siguran. I kada su svi očekivali da bi Fulham mogao izdržati i osvojiti tri boda veliku glupost napravio je Kamara.

Nakon slobodnjaka Alexandera-Arnolda lopta u ruku pogađa Kamaru, a sudija opravdano pokazuje na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Loptu je uzeo Salah koji je uz dosta sreće uspio da pogodi iz penala za 1:1. Redsi su do kraja utakmice pokušali doći i do drugog gola, ali se rezultat više nije mijenjao.

Liverpool je ostao drugi i ima 25 bodova kao i lider Tottenham, dok je Fulham na 17. mjestu sa osam bodova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.