Plemići bi mogli promijeniti trenera

Sergej Jakirović i Zrinjski? "Bez komentara"

Edmir Škorić

S obzirom na slabe rezultate i tek šesto mjesto na tabeli poslije prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH, HŠK Zrinjski bi mogao promijeniti trenera.

Mladen Žižović bi mogao postati bivši trener Plemića i navodno u Mostaru razmatraju opcije, a jedna od njih je i bivši bh. reprezentativac Sergej Jakirović.

Radi se o perspektivnom treneru koji se proteklih sedmica povezivao i sa bh. reprezentacijom, a nekoliko sezona je bio hit hrvatskog prvenstva s ekipom Gorice. Njegov posljednji angažman bio je u Mariboru.

Kontaktirali smo Jakirovića sa ciljem da nam kaže koliko ima isitne o tome da bi mogao na klupu Zrinjskog, nakon čega nam je 43-godišnjak kratko kazao da je "bez komentara".

Ostaje da se vidi hoće li Mostarci zaista krenuti po Jakirovića, potražiti drugo rješenje ili jednostavno nastaviti da vjeruju Žižoviću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.