Žižović: Klub kao Zrinjski uvijek ide na pobjedu bez obzira da li igrao protiv Širokog ili APOEL-a

Trener Plemića nakon poraza na Pecari

Žižović: Klub kao Zrinjski uvijek ide na pobjedu bez obzira da li igrao protiv Širokog ili APOEL-a

E. Čaušević

Zrinjski je večeras poražen na Pecari od Širokog Brijega (2:1) u meču 19. kola Premijer lige.

Plemići tako porazom u hercegovačkom derbiju završavaju jesenji dio sezone, te su na šestoj poziciji na tabeli sa 32 osvojena boda.

Mladen Žižović je nakon utakmice na Pecari imao šta da kaže na press konferenciji.

"Došli smo s puno optimizna jer Široki je slično tako ušao u meč. Sportski je i klub kao Zrinjski će uvijek ići na pobjedu bez obzira da li igrao protiv Širokog ili APOEL-a na Kipru nama je apsolutno svejedno. Sportski optimizam je nešto što ide uz najbolji klub u državi. S te strane je sasvim to normalno, ne znam kako ste vi shvatili", rekao je Žižović i nastavio.

"Što se tiče meča. Utakmica u prvih 20 minuta iako smo mi prvi imali dobru priliku koju nismo iskoristili Široki nas je pritisnuo i uspjeli su dati pogodak iz penala, laganog penala. U drugom dijelu smo promijenili sistem igre i pokušali pristisnuti Široki i dobili smo ono što smo htjeli, izjednačili i napraivli jednu kolosalnu priliku. Uz kvalitetan fudbal koji smo vidjeli mislim da smo bili ravnopravni i možda u nekom periodu i bolji. Međutim, nije ništa slučajno da nam se desi opet u 90. minuti da primimo gol, neshvatljiva reakcija zadnje linije. Slično smo izgubili i protiv Želje tako da moramo analizirati naše probleme i uzroke rezultata koji nisu očekivani s obzirom na ambicije kluba. Međutim, sve je još otvoreno nekoliko ekipa je u borbi za evropska mjesta u nekoliko bodova. Ima puno još da se igra i vidjet ćemo na kraju ko će se radovati i koje su to najbolje ekipe što se tiče bh. fudbala".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi zadaci Zrinjskog na pauzi?

"Da analiziramo ovo šta je bilo. Moramo apsolutno da kažem podmladiti malo ekipu. Dovesti jedno ili dva istinska pojačanja i napraviti konkurenciju onima koji je nisu imali. S obzirom da je bilo dosta oscilacija u igri igrača koji su trebali da nose Zrinjski s nekim nismo zadovoljni, ali ostavit ćemo to za interne stvari i vidjet ćemo kakve odluke ćemo donijeti. Čeka nas puno posla i rada da dođemo na mjesto koje ovaj klub zaslužuje".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Objektivnost
Da počnete sa izgradnjom stadiona jer igrate na tuđem?
4 2
Jugovina
Pa koji klub je bio najvise puta prvak BiH ???
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije