Foto - EPA

Još dvojica su višak

Pistonsi skraćuju roster: Šta će biti sa Džananom Musom?

Midhat Šljivak

Detroit Pistonsi otpustili su danas trojicu košarkaša.

Nakon druge predsezonske utakmice odlučeno je da LiAngelo Ball, Louis King i Anthony Lamb su dobili otkaze, ali to nisu nikakva iznenađenja jer rukovodstvo tima na njih nije ozbiljno računalo.

Roster tima iz Detroita ostao je na 17 igrača, pa će tako novi generalni menadžer Troy Weaver i trener Dwane Casey uskoro saopštiti odluku o još dvojici igrača koji će postati višak u rosteru.

Jedan od te dvojice mogao bi biti bh. košarkaš Džanan Musa koji je nedavno stigao u razmjeni sa Brooklyn Netsima, ali za sada u dvije predsezonske utakmice nije dobio ni sekunde.

Pored njega minute nije dobio ni mladi Litvanac Deividas Sirvydis, pa bi se vrlo lako moglo desiti da upravo njih dvojica budu ti koje će Casey i Weaver prekrižiti u narednim danima.

Uz ovaj duo kandidati za raskid saradnje su Saben Lee, Isaiah Stewart i Rodney McGruder. Oni su imali određenu minutažu u dosadašnjem dijelu predsezone i vidjet ćemo kakvu će odluku na kraju donijeti ekipa Pistonsa.

Musina situacija je itekako zabrinjavajuća i nikako ne sluti na dobro to što nije dobio nijedne sekunde u prvim predsezonskim utakmicama. Iako ima ugovor ne bi bilo nikakvo čudo da ga se Pistonsi riješe u narednom periodu ukoliko budu smatrali da im on nije od pomoći. 

Džanan sa Pistonsima za sezonu koja je pred nama ima ugovor na dva miliona dolara, a ukupno od ugovora za naredne tri sezone mogao bi zaraditi nešto više od 10 miliona dolara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.