Džanan Musa bez minutaže u prvoj predsezonskoj utakmici, nije bilo ni Nurkića
Foto - EPA

Pistonsi izgubili od Knicksa, Blazersi od Kingsa

Džanan Musa bez minutaže u prvoj predsezonskoj utakmici, nije bilo ni Nurkića

M. Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa nije igrao u prvoj predsezonskoj utakmici Detroit Pistonsa.

Pistonsi su na svom parketu poraženi od New York Knicksa rezultatom 90:84, a trener Dwane Casey je odlučio da Musi ne pruži nijedne sekunde u ovom meču i bh. košarkaš je meč odgledao sa klupe. Ovakva situacija nikako ne sluti na dobro po Musu pred početak nove sezone.

Jako loša šuterska noć Detroit Pistonsa obilježila je ovu utakmici. Imali su samo 31.6 posto šuta i nije nikakvo čudo što su na kraju poraženi od Knicksa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je RJ Barret sa 15 poena, a dobro se pokazao i izbor na draftu Obi Toppin sa 11 poena i sedam skokova.

Sviatoslav Mykhailiuk i Saddiq Bey su kod Pistonsa ubacili po 14 poena.

Pistonsi i Knicksi ponovo će u međusobnom duelu odmjeriti snage 14. decembra.

Nije na parketu bilo ni Jusufa Nurkića u pobjedi Portland Trail Blazersa protiv Sacramenta 127:102.

Sjajni centar je pošteđen aktivnosti, a najefikasniji u zaista dobroj igri ovog tima bio je Carmelo Anthony sa 21 poenom. Kod Kingsa Buddy Hield je imao 23 koša.

I ove dvije ekipe će ponovo na teren za dva dana i tada očekujemo i Nurkićev nastup.

Top Komentari

user1583752673
Bojim se da ce mu cijela godina bit takva, na klupi
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi