Koliko će Jusuf Nurkić i Džanan Musa zaraditi u novoj NBA sezoni?
Foto - EPA

Veliki iznosi na računima bh. košarkaša

Koliko će Jusuf Nurkić i Džanan Musa zaraditi u novoj NBA sezoni?

M. Šljivak

Nova sezona NBA lige počinje za nešto manje od tri sedmice, a Bosna i Hercegovina će i ove sezone imati dvojicu košarkaša u najjačoj ligi svijeta.

To su naravno Jusuf Nurkić iz Portland Trail Blazersa i Džanan Musa iz Detroit Pistonsa i bit će svakako zanimljivo vidjeti koliko će bh. košarkaši napraviti u novoj sezoni.

Nurkić će naravno imati mnogo više šanse za igru. Prvi je centar Trail Blazersa, dok će Musa morati dobro da se oznoji kako bi se izbrio za mjesto u novom timu.

Obojica bh. košarkaša će u narednoj sezoni zaraditi milione dolara. Nurkić će inkasirati gotovo 13 miliona dolara (12.888.889) uz opciju da dodatne zarede od 1,25 miliona dolara ako odigra 70 i više utakmica, te ako njegov tim dobije više od 50 utakmica u sezoni.

Očekuje se da u budućnosti Nurkić potpiše mnogo veći ugovor. Pretpostavlja se da bi ugovor mogao biti i veći od 100 miliona dolara, no vidjet ćemo šta će se dešavati.

Sa druge strane Džanan Musa će od Detroit Pistonsa dobiti nešto više od dva miliona dolara (2.800 dolara više), a plata bi u narednim godinama mogla ići na 3,6 i 5,4 miliona dolara.

Musa i Nurkić su na listi najplaćenijih bh. sportista na kojoj su rijetki sa milionskim ciframa.

Top Komentari

Rajvosa2019
Mashalla
27 0
Austinpowers
i kreten uzima toliku lovu i spusta se na to da se svadja sa dinom konakovicem jer mu je sda dala diplomatski pasos pa idi na havaje majmune
7 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi