Foto - EPA

Povratak tiki take

Xavijeve pripreme za klupu Barcelone: Njegov tim igra impresivno

M. Šljivak

Xavi Hernandez odbio je prije gotovo godinu dana posao u Barceloni.

Legendarni fudbaler katalonskog velikana smatrao je kako još uvijek nije dovoljno zreo za vođenje tima kakav je Barca, te je ostao na klupi katarske ekipe Al-Sadd.

A tamo Xavi radi sjajan posao. Igra njegovog tima je zaista impresivna, a u posljednjoj utakmici katarskog prvenstva pokazao je da je tiki-taka još uvijek živa.

Fudbaleri Al-Sadda imali su nekoliko fenomenalnih akcija, koje nevjerovatno podsjećaju na igru Barcelone u najboljim danima pod vodstvom Pepa Guardiole i kada su na terenu dominirali Messi, Xavi i Iniesta.

Xavi će sigurno i tokom ljeta biti glavna želja Barcelone. Ronald Koeman je samo privremeno rješenje, a vidjet ćemo hoće li legenda kluba sjesti na trenersku klupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.