Gotovo je? Novi klub već sprema Messijeve dresove i najavljuje rekordnu prodaju istih

Gotovo je? Novi klub već sprema Messijeve dresove i najavljuje rekordnu prodaju istih

E. Škorić

Lionel Messi bi na kraju aktuelne sezone mogao napustiti Barcelonu.

Želio je Messi to uraditi i prošlog ljeta, ali je na kraju svega ostao, pošto nije ni bilo moguće da ode kao slobodan igrač i bez odštete. Argentinac će ostati do kraja sezone 2020/21, a onda bi mogao da u slobodnom transferu obuče dres nekog drugog kluba.

Isprva je Manchester Cityja Pepa Guardiole izgledao kao najveći favorit za angažovanje Messija, a sada u tome prednjači PSG i navodi se da postoje tri jasna razloga zbog kojih bi Messi otišao u Pariz.

Prvi razlog je to što u PSG-u igra njegov prijatelj Neymar, drugi je taj što je upravo Brazilac postavio čelnicima francuskog kluba ultimatum da će otići ako ne dovedu Messija i treći je naravno činjenica da je PSG među rijetkim timovima koji mogu da ispune sve Messijeve zahtjeve. I na kraju krajeva, radi se o momčadi koja će pokušati da osvoji Ligu prvaka.

Iako Messijev otac Jorge tvrdi da ne pregovara s PSG-om niti s nekim od klubova, novinar Robin Bainer otkriva da je Messijev transfer u PSG sve bliže realizaciji.

Prema njegovim izvorima, čelnici PSG-a su svojim partnerskim prodavnicama saopštili da se pripreme za nagli porast prodaje i da će isti biti posljedica prodaje dresova s Messijevim imenom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zvijezda Barce ne namjerava razmišljati o budućnosti i u svakoj utakmici želi dati sve od sebe na terenu. Uz to, goal.com objavio je da "do sada nije bilo kontakta između kandidata za novog predsjednika Barcelone i Messija." Za 24. januara zakazani su izbori za izbor novog predsjednika katalonskog kluba. Mogli bi biti presudni za Messijevu budućnost.

Ove sezone Messi je za Barcelonu odigrao 15 utakmica i osam puta zabio te upisao četiri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Hajd ne baljezgajte
0 2
soccero
Tri su samo opcije, PSG, Man City ili ostanak u Barceloni sto je i najizvjesnije ukoliko dobije predsjednika i trenera kojeg želi. Nit ce se obogatiti nit osiromasiti u bilo kojoj opciji. A zna i on da mu nigdje neće prolaziti stvari ko u Barceloni. Tako da...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi