Prisjetio se duela sa Wolfsburgom

Lewandowski: Još mi je teško objasniti šta se tada dogodilo

Edmir Škorić

Trenutno po mnogima najbolji napadač svijeta i jedan od najboljih igrača današnjice, Robet Lewandowski, dao je zanimljiv intervju za službeni Youtube kanal Bayerna.

Poljak je, između ostalog, govorio o podvigu iz 2015. godine, kada je protiv Wolfsburga za samo devet minuta postigao čak pet golova!

Robert Lewandowski je ove sezone postigao 16 golova u 16 utakmica u svim takmičenjima. Poljski napadač samo u Bundesligi zabio je 13 golova. Otkako se kapiten poljske reprezentacije pridružio njemačkoj ligi, već je 249 puta postizao ligaške golove. Mnogi od njegovih golovi bili su lijepi, a o njima je govorio za Youtube kanal.

"Od samog početka boravka u Münchenu želio sam pokazati da sam spreman igrati i zabijati golove za Bayern. Jako se dobro sjećam svog prvog pogotka. U svom debitantskom meču Rafinha je igrao za mene. Bio sam jako sretan", rekao je Lewa prisjetivši se gola protiv MSV Duisburga 2014. godine.

A kultna utakmica i pet golova Wolfsburgu, ni sam ne zna šta se tada dogodilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Šta se tada dogodilo, još uvijek mi je teško objasniti. Bio je to taj dan, ova utakmica i golovi koji će mi dugo ostati u sjećanju i koji će se pamtiti u povijesti nogometa".

"Ako bi me neko pitao koji su mi najvažniji golovi, to je definitivno bila cijela utakmica protiv Wolfsburga i tih pet golova u devet minuta. Ne samo jedan gol, već svih pet. Mogli biste reći da je to bila vrlo važna utakmica, i to ne samo zato što sam u devet minuta postigao pet golova. Ova je utakmica bila važna jer je Wolfsburg u to vrijeme bio u dobroj formi. Moguće je da je to čak bila utakmica za prvo mjesto, a ako nije, bila je vrlo mala bodovna razlika između nas", ispričao je Poljak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.