Stručna komisija u fazi razgovora s kandidatima

I Amar Osim među kandidatima za selektora BiH · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi trebala dobiti novog selektora.

Zmajevi su ostali bez selektora nakon što je Dušanu Bajeviću istekao ugovor, a stručna komisija NSBiH trenutno obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima, te se na listi nalazi nekoliko interesantnih imena.

U narednim danima Stručna komisija će obaviti razgovore s nekoliko kandidata, tačnije četvoricom, a to su Sergej Barbarez, Sergej Jakirović,  Husref Musemić i kako SportSport.ba saznaje sa šefom struke Željezničara Amarom Osimom.

Ranije je obavljen razgovor sa Petevom, a ko će na Komisiju u sastavu Emir Spahić i Zvjezdan Misimović ostaviti najbolji utisak i koga će Izvršnom odboru predložiti za selektora saznat ćemo 22. decembra kada će biti održana sjednica bh. fudbalske vlade.

Podsjetimo, Osim je sa Željezničarem osvojio pet naslova prvaka Bosne i Hercegovine, četiri Kupa i jedan Superkup, dok je u Japanu sa Jeff Unitedom osvojio Liga kup. Radio je i u Kataru, ranije je bio među kandidatima za selektora, no u utrci sa Prosinečkim je poražen, a vrijeme je pokazalo da je izbor hrvatskog stručnjaka bio pogrešan potez čelnih ljudi Fudbalskog saveza BiH. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.