Foto - EPA

Menadžer Arsenala

Mikel Arteta: Pozicija na tabeli nije realan prikaz našeg kvaliteta

Midhat Šljivak

Mikel Arteta ne smatra da je Arsenal tim za donji dio tabele u Premiershipu.

Topnici su trenutno na očajnom 15. mjestu i u nizu su od sedam utakmica bez pobjede, a menadžer Mikel Arteta tvrdi da je njegov tim izgubio mnoge susrete u kojima je bio mnogo bolji na terenu.

Nakon poraza od Evertona na Goodisonu od 2:1 Arteta je rekao:

"Kada ste na ovom mjestu uobičajeno je da vas druge ekipe razbijaju. To se nama ne događa. Mi smo često bolji i dominantniji na terenu i pozicija na tabeli ne prikazuje realno stanje", poručio je Arteta.

Arsenal za sedam dana ima još jedan težak izazov i čeka ih veliki derbi protiv Chelseaja.

Mesut Ozil ostavio komentar nakon poraza Arsenala: Rekao je dovoljno...

Posljednji poraz Arsenala stigao je večeras na Goodison Parku od Evertona. Bilo je 2:1, a sve ono što se dešava u klubu izuzetno je razočaravajuće za njemačkog fudbalera Mesuta Ozila.

On se nakon meča oglasio na Twitteru i samo je ostavio emotikone slomjenog srca i suza i kao da je taj način želio saopštiti da mu se srce slama zbog Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozila je menadžer Mikel Arteta otpisao i na njegove usluge više ne računa, a vidjet ćemo hoće li u januaru otići iz kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.