Njemački gigant pomjera granice: Bayern ponovo poslovao u dobitku!

Samir Mlaćo

Dok većina klubova bilježi velike gubitke zbog cjelokupne situacije, u njemačkom prvaku Bayernu iz Munchena je drugačija situacija.

Bayern je sezonu 2019/20 završio sa 9,8 miliona eura čiste dobiti.

Ova informacija potvrđena je na stranici kluba.

Konsolidirani promet iznosio je 698 miliona eura, a prošlu sezonu 750 miliona eura. Dobit nakon oporezivanja lani iznosila je 52,5 miliona eura, a i ovu godinu njemački gigant uspio je završiti u plusu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Činjenica da smo sezonu završili s dobiti je zaista sjajna vijest", kazao je predsjednik Bavaraca Karl Heinz Rummenige.

Iz Bayerna su istakli da je teško očekivati da će narednu sezonu zabilježiti dobit, posebno ako u narednim mjesecima na stadionima ne bude publike.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.