Potpist će za Liverpool

Postignut dogovor, Renato Sanches stiže u Premiership!

Esmer Oštraković

Portugalski nogometaš Renato Sanches napustit će Lille i pojačati Liverpool.

Kako je objavio novinar Enzo Bucchioni, Lille je prihvatio ponudu iz Liverpoola i vjeruje se da će Portugalac za svega 20 miliona eura pojačati Redse tokom januara.

Sanches je u Lille sitgao prošle godine iz Bayern Minhena, koji ga je doveo iz Benfice kao veliku nogometnu nadu, no ovaj 23-godišnjak nije uspio do kraja ispuniti očekivanja.

Ono što je pak sigurno, radi se o vrhunskom nogometašu koji itekako može da bude koristan Kloppovom sastavu na putu ka odbrani titule.

Portugalac je već igrao u Engleskoj i to za ekipu Swanseaja kao posuđen igrač Bayerna, te je upisao 12 nastupa, ali ga je povreda spriječila da ostavi veći trag.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.