"Salah nije sretan u Liverpoolu, a i klub ga želi prodati"
Foto - EPA

Nekadašnji saigrač tvrdi

"Salah nije sretan u Liverpoolu, a i klub ga želi prodati"

Midhat Šljivak

Mohamed Salah nije sretan u Liverpoolu i klub ga želi prodati.

Barem tako tvrdi Salahov nekadašnji saigrač Mohamed Aboutrika koji je u razgovoru za beIN Sports otkrio kako Mo nije zadovoljan i sretan, a kao jedan od razloga je naveo činjenicu da nedavno nije dobio kapitensku traku u susretu protiv Midtjyllanda u Ligi prvaka.

Aboutrika tvrdi da je razgovarao sa Salahom i otkrio je:

"Nazvao sam ga i pitao o njegovoj situaciju u Liverpoolu i mogu vam reći da je uznemiren, no to nikad neće utjecati na nastupe", rekao je Aboutrika i dodao je:

"Znam da nije sretan u Liverpoolu. Rekao mi je i zašto je to tako, ali ne želim ih otkriti javnosti. Jedan od razloga što je bio ljut je činjenica da nije bio kapiten protiv Midtjyllanda", smatra on.

Također, Aboutrika smatra da je Salah već trebao dobiti Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta.

"Da je igrač Reala ili Barcelone i da igra na istom nivou kao u Liverpoolu, osvojio bi Zlatnu loptu. Normalno je da da ga španski mediji pitaju o tim klubovima, a po mom mišljenju Liverpool ga želi prodati iz ekonomskih rzaloga", istakao je Aboutrika.

Salah je nedavno u intervju za španski AS govorio upravo o kapitenskoj traci i eventualnom odlasku iz redova Redsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iskreno, vrlo sam razočaran. Nadao sam se da ću biti kapiten, ali to je trenerova odluka i prihvatam je. Pitanje o ostanku u klubu je teško. Trenutno je sve u rukama kluba i nikad se ne zna šta nosi budućnost", rekao je Salah.

Egipćanin je u 173 utakmice za Liverpool ostvario učinak 110 pogodaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maatija
Abutrika egipatska legenda, čovjek je harao A. kupom nacija u vrijeme jednog Drogbe, Etoa, Tourea... Doktor fudbala!
4 0
K79
Dobar je Salah al ga ubi arapski prepotentni mentalitet !
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi