Sudija to nije čuo

Buffon nije kažnjen zbog psovanja Boga na meču protiv Parme

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa u subotu su u gostima pobijedili Parmu sa 4:0 u meču 13. kola italijanske Serije A.

Stara dama je lakše od očekivanog došla do nova tri boda na krilima Cristiana Ronalda koji je dva puta zatresao mrežu protivničkog tima.

No, u centru pažnje nakon meča našao se Gianluigi Buffon zbog videa koji se pojavio na društvenim mrežama. Naime, na videu se čuje kako je Buffon opsovao Boga što se u Italiji itekako kažnjava.

Nedavno je zbog iste stvari suspendovan Bryan Cristante iz Rome jer se njegovo psovanje moglo čuti u direktnom prenosu. Isto je uradio i Buffon na meču protiv Parme, ali iskusni golman nije kažnjen.

Disciplinska komisija objasnila je da Buffon nije kažnjen jer sudija nije čuo psovku i toga nije bilo u zapisniku nakon utakmice bez obzira što se u direktnom prenosu jasno moglo čuti šta govori golman Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.