Juventus razbio Parmu za povratak u sami vrh, Ronaldo postigao dva gola

Serija A

Juventus razbio Parmu za povratak u sami vrh, Ronaldo postigao dva gola

E. Škorić

U meču 13. kola italijanske Serije A Juventus je, kao gost, razbio Parmu s 4:0.

Iako je Parma ranije ove sezone uspijevala da zaustavi Milan i Inter, protiv Juventusa je bila potpuno nemoćna.

Gosti iz Torina pokazali su da su prerano otpisani, a sa 27 bodova stigli su na diobu drugog mjesta s Interom i definitivno su i dalje prvi kandidati za Scudetto.

Juventus u 23. minuti stiže do vodstvao, a pogodio je upravo bivši igrač Parme Dejan Kuluševski na prvu od dvije asistencije Alvara Morate. Drugu je upisao tri minute kasnije. Sjajno ne ubacio, a Ronaldo skočio i glavom pogodio za 2:0.

Na otvaranju drugog dijela novi pogodak Portugalca, koji je sa 12 golova prvi strijelac Serije A, a sve je bilo gotovo pet minuta prije kraja golom Morate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je pored ova četiri gola mogao zabiti još nekoliko, ali će navijači tog tima svejedno biti prezadovoljni i sa ovim ishodom.

Juventus će u narednom kolu biti domaćin Fiorentini, dok će Parma gostovati Crotoneu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
Konacno jedna veoma dobra partija ove sezone.
5 4
Decembarski
Ta ce ronaldo,hahaha
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi