Lewandowski nakon nagrade The Best

"Ne mogu sjediti za istim stolom s Ronaldom i Messijem, ali ih mogu pozvati za moj stol"

E. Čaušević

Poljski napadač Robert Lewandowski prošle sedmice proglašen je za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA-e za 2020. godinu.

Lewandowski je s Bayernom osvojio sve što se moglo osvojiti i zasluženo je na kraju dobio nagradu The Best. Iza njega ostali su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi koji dominiraju fudbalskom scenom već više od deset godina.

Poljski napadač govorio je o Ronaldu i Messiju i poručio je da se jednostavno niko ne može porediti s njima dvojicom zbog svega što su oni napravili prethodnih godina.

"Messi i Ronaldo sjede za istim stolom na vrhu fudbala već duže vremena i zbog toga se s njima niko ne može porediti. Sada se ne mogu zamisliti da sjedim za tim stolom s njima, ali mislim da ih mogu pozvati da oni dođu sjesti za moj stol", poručio je napadač Bayerna.

Lewandowski je u prošloj sezoni zabio čak 55 golova u svim takmičenjima, ali i ove igra fantastično jer je već postigao 20 golova u svim takmičenjima i ide mu dosta bolje nego Ronaldu i Messiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.