Flick je osramotio Sanea: "Ako to bude potrebno, ponižavat ćemo ga"

Mora da se prilagodi Bayernovom sistemu

Flick je osramotio Sanea: "Ako to bude potrebno, ponižavat ćemo ga"

E. Škorić

Leroy Sane je ljetos u Bayern došao kao veliko pojačanje iz Manchester Cityja, no u Minhenu ne dobija pravu šansu ili - možda bolje rečeno - ne zna da ju iskoristi.

Njemački reprezentativac nije oduševio Hansija Flicka, pa ga je ovaj u 13. kolu Bundeslige, sada u subotu, ponizio u duelu Bayera i Bayerna (1:2). 

Sane je ušao umjesto povrijeđenog Kingsleyja Comana u prvom diejlu, ali je u 68. minuti morao da izađe iz igre. Tada je ušao mladi Musiala, a Flick je procijenio da Sane ne pravi ništa u korist tima, koji je kasnije golom Roberta Lewandowskog došao do velike pobjede u derbiju kola. Sane je bio šokiran odlukom trenera, te je razočarano, a pomalo i nezainteresovano gledao ostatak utakmice.

Čini se da krilnog nogometaša prati ista sudbina koja ga je zadesila u Manchesteru, kada ga je Pep Guardiola procijenio "nezainteresovanim" i nedovoljno motivisanim igračem kojem "nedostaju određene stvari", pa je morao da preseli na klupu, a kasnije i da napusti ekipu.

Prema Bayernovoj legendi Lotharu Matthausu, Sane će imati puno veće šanse da bude starter i važan  dio momčadi ako ponudi više svojim bekovima. Dakle, Sane mora da poradi na defanzivnom dijelu i da bude pokretniji u oba pravca.

"Da bi igrao redovno, morao bi da nadmaši Comana i Gnabryja. Konkurencija je ogromna, a Sane je dugo bio povrijeđen. Mora da se navikne na sistem Bayerna, koji igra visoko i agresivno. Ionako ima deficita na odbrambenom dijelu, Sane stoga mora da poradi na tome. Pep ga je zbog toga već kritikovao u Cityju, vjerovatno ga je zato i pustio jer Sane ne radi nazad onako kako je zamišljeno i planirano", rekao je Matthaus.

“Još uvijek mora naučiti kretnju unazad. Gnabry i Coman to su već internalizirali", dodao je Matthaus.

Svoj komentar dao jei Karl-Heinz Rummenigge.

"Učinili smo sve što smo mogli kako bismo osigurali da on dođe u Bayern. Ohrabrujemo svakog igrača, ali također izazivamo. To mora internalizirati i momčad ga podržava. On mora poduzeti sljedeći korak, Leroy mora prilagoditi svoj karakter u FC Bayern", dodao je Rummenige, dodavši:

"Vjerujem da može imati veliku budućnost u Bayernu. Spremni smo mu pomoći, ohrabriti ga, ali moramo ga i izazvati kako bi stigao tamo gdje može biti. Ako je potrebno, nervirat ćemo ga i ponižtavat da bismo ga doveli do vrha".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Flick objasnio je Saneovu zamjenu:

"Kada radimo izmjene, moramo to učiniti razumno. Ako pogledate drugo poluvrijeme, Thomas Muller je neophodan, Serge Gnabry se popravio u drugom dijelu, zato sam zamijenio Leroya Sanea. Morali smo tako, nije bilo drugih mogućnosti".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Bice on starter,a Gnabry ce da grije klupu pa mozda cak i ode
2 12
Koljicfan
Bezobrazan mali... Inace jedan od najboljih fudbalera trenutno. Dobar je!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi