Cristianu Ronaldu ipak pripala nagrada za 2020. godinu

"Zlatno stopalo"

Cristianu Ronaldu ipak pripala nagrada za 2020. godinu

E. Škorić

Portugalac je zbog doprinosa nogometu dobio nagradu "Zlatno stopalo".

U pitanju je prestižna nagrada, gdje dobitnici ostavljaju otiske stopala na Promenadi u Monte Karlu, poput filmskih zvijezda u Hoolywoodu.

Ronaldo je tako dobio još jedno priznanje, a tu nagradu ranije nikada nije dobio njegov rival Lionel Messi.

"Velika čast, sretan sam što će otisci mojih stopala biti zajedno pored velikih šampiona. Zahvaljujem svima koji su glasali za mene. Uvijek ću davati sve od sebe da igram što bolje i postižem golove", poručio je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova nagrada dodjeljuje se samo jednom u karijeri i nogometašima starijim od 28 godina. Istu su već dobijali Pavel Nedved, Andrej Ševčenko, Ronaldo, Del Piero, Roberto Carlos, Ronaldinho, Francesco Totti, Ryan Giggs, Zlatan Ibrahimović, Didier Drogba, Andres Iniesta, Samuel Eto'o, Gianuligi Buffon, Iker Casillas, Edinson Cavani i Luka Modrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi