Igra se u januaru

Određen novi datum za derbi Juventus - Napoli, u Torinu će biti bijesni

Edmir Škorić

Juventus i Napoli morat će odigrati svoj meč koji je prethodno bio registrovan službenim rezultatom 3:0 za Staru damu.

Utakmica se trebala igrati još u oktobru, no zbog toga što gosti nisu doputovali u Torino, Juve je dobio "lagane" bodove i gostima je oduzet jedan bod.

Međutim, Napoli se žalio na odluku, žalba je na kraju usvojena jer se ispostavilo da zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus Napoli nije mogao doputovati, a uostalom to je bila odluka zdravstvenih vlasti iz njihove regije.

Stoga, Juve ostaje bez tri boda, Napoliju se vraća jedan bod, pa oba tima imaju po 24, a naredna utakmica igra se 13. januara naredne godine.

Juventus će u samo 15 dana odigrati utakmice protiv Milana, Sassuola i Intera, a zatim opet protiv Napolija u Superkupu Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.