Trijumf Igokee

Bh. šampion nakon drame pobijedio Izraelce, sjajna partija Edina Atića

Esmer Oštraković

Košarkaši Igokee savladali su izraelski Hapoel iz Jerusalima u meču FIBA Lige prvaka.

Igraju se obje utakmice u Laktašima, a u prvoj je Igokea došla do pobjede nakon velike drame - 75:73.

Sjajno je bh. šampion krenuo u meč, imao 20:12 nakon prve četvrtine, bilo je i plus 13 u jednom trenutku u drugoj četvrtini, a na poluvremenu je vodio 40:38.

Gosti su preokrenuli početkom treće dionice, no Igokea potom opet uspostavlja incijativu, a na kraju treće četvrtine je bilo 57:55. Ušlo se u dramatičnu završnicu, no Izraelci ne uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist.

Najbolji igrač utakmice bio je gostujući nigerijski košarkaš Braimoh sa 29 poena i devet skokova, dok je Jošilo sa 17 poena i 11 skokova bio najefikasniji kod Igokee, a sjajnu partiju pružio je i bh. reprezentativac Edin Atić sa 15 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.