Igokea razbila Zadar
Foto - ABA

ABA liga

Igokea razbila Zadar

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedii su Zadar 72:48 u susretu 10. kola ABA lige.

Uvodne minute donijele su izjednačenu košarku u kojoj nijedan tim nije uspio da se odvoji na veću prednost, ali odličnom serijom od 9:0 Igosi završavaju prvu dionicu za plus sedam, 20:13

Zadar je uspio da dođe do 20:20 na otvaranju druge četvrtine. Igokea je ipak kontrolisala rezultat u ovom dijelu meča, imala je plus sedam, a na pauzu se otišlo sa poenom prednosti u korist domaćeg tima, 33:32.

Nastavak meča međutim donosi potpunu dominaciju Igokea. Potpuno je Zadar razbijen u nastavku i domaći tim je uspio da lagano dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Clemmons je sa 14 poena predvodio Igokeu do trijumfa, Jošilo je dodao 13, a Jovanović 12, dok je kod Zadra Onuaku ubacio 20 poena.

Edin Atić je u domaćem sastavu imao sedam poena i četiri skoka, a Darko Talić pet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi