Fair play potez

Ziljkić ispričao kako je spriječio Mujića da isključi nogometaša Sarajeva: Uhvatio sam ga za ruku...

Esmer Oštraković

Na utakmici između Borca i Sarajeva, u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, desila se zanimljiva situacija.

Naime, prilikom jedne intervencije Hebibovića, lopta je izašla van terena a Hebibović je burno reagovao zbog dosuđenog kornera.

Dugo je trajala rasprava između Hebibovića i glavnog sudije utakmice, Elvisa Mujića koji je čak bio spreman pokazati crveni karton nogometašu Sarajeva.

Na kraju se u sve umiješao fudbaler Borca, Almedin Ziljkić, te je Hebibović ostao na terenu.

Kontaktirali smo Ziljkića, a on je za SportSport.ba ispričao šta se zapravo dogodilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, par trenutaka prije nego što je Hebibović isključen zbog starta koji je napravio desila se ta čudna situacija. Naime, glavni sudija Elvis Mujić dosudio je korner za naš tim, a ljut zbog toga Hebibović je bacio loptu od pod i opsovao baš loptu. Međutim sudija Mujić je mislio da je Hebibović ospovao nešto njemu, te je krenuo da mu da crveni karton zbog toga. Bio sam tu i sve čuo, te nisam htio da momak dobije crveni karton zbog nečega što nije uradio, pa sam stao u njegovu zaštitu. Mujić me nije previše slušao sve do trenutka dok ga nisam uhvatio za ruku i zakleo mu se da Hebibovićeva psovka nije bila upućena njemu. Na kraju me poslušao i promjenio svoju odluku"

Zaista jedan fair play potez nogometaša Borca, koji se jako rijetko viđa, posebno na našim terenima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti