Foto: EPA

Velika prilika za rekonvalescenta Vrsaljka

Zbig klađenja Trippier suspendiran na 7 sedmica iz svih natjecanja

Desni bočni igrač Atletico Madrida i engleske nogometne reprezentacije Kieran Trippier suspendiran je na 10 sedmica iz svih nogometnih natjecanja

Engleski nogometni savez (FA) ga je suspendirao zbog kršenja pravila o sportskom klađenju. Trippier je poricao sedam takvih optužbi, ali su četiri dokazane na saslušanju kojem je prisustvovao sam igrač. Trippieru je izrečena i novčana kazna od 77.000 eura
On je prekršio pravilo o sportskom klađenju u julu 2019. godine kada je iz Tottenhama prešao u Atletico Madrid za 22 miliona eura. On će zbog kršenja pravila FA-a propustiti 12 utakmica za Atletico Madrid, a među njima će biti i domaći susret osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja 23. veljače. Trippier će imati pravo nastupa u uzvratu 7. marta na Stamford Bridgeu.

Trippierova suspenzija je prilika za Hrvata Šimu Vrsaljka koji se prošle sedmice vratio na teren nakon dugotrajne ozljede koljena. On je u susretu Kupa protiv niželigaša Cardassara postigao pogodak za konačnih 3:0. U ligaškim susretima za vikend i preko nedjelje protiv Elchea i Real Sociedada hrvatski reprezentativac je sjedio na klupi, a sada će biti primoran odigrati puno utakmica u kratkom roku.

Atletico će sljedeći put na teren 30. decembra protiv Getafea na domaćem terenu u 16. prvenstvenom kolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.