Zbog Trippierove nepromišljenosti Vrsaljko se vraća u madridski Atletico

Prema pisanju Marce

Zbog Trippierove nepromišljenosti Vrsaljko se vraća u madridski Atletico

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je postupak protiv svog desnog bočnog nogometaša i engleskog reprezentativca Kierana Trippiera zbog kršenja pravila o klađenju.

Iz krovne kuće engleskog nogometa javili su kako je Trippier optužen za kršenje odredbi prema kojima nije ni u kom slučaju smio drugim osobama dijeliti informacije vezane za nogomet i svoju poziciju unutar same igre.

Trippier je tu odredbu navodno prekršio prošloga ljeta kada je iz Tottenhama prelazio u madridski Atletico u transferu vrijednom 20 miliona funti.

Trippier bi do 18. maja morao službeno odgovoriti na optužbe, koje bi mogla dovesti do ozbiljne kazne. Engleski nogometaš je u Atleticu direktan konkurent hrvatskom reprezentativcu Šimi Vrsaljku. Marca piše kako to nije problem za madridski tim jer je Vrsaljko više nego dobar izbor za poziciju desnog beka, a njegova zamjena trebao bi biti Santiago Arias.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španjolski list navodi kako se Vrsaljko vraća na poziciju koja mu i pripada, a koju mu je oduzela nesretna ozljeda, te ističe da je već protiv Reala, u utakmici odigranoj prije prekida sezone, pokazao da može igrati kao nekad. Poziciju će dobiti natrag zahvaljujući engleskoj gluposti, pišu Španjolci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi