Trippier: Da sam znao da ću biti ovako sretan, ranije bih došao u Atletico

Desni bek igra sezonu života

Trippier: Da sam znao da ću biti ovako sretan, ranije bih došao u Atletico

Jedan od onih koji su napravili pravi potez transferom prošlog ljeta je desni bek Kieran Trippier. 

On je u julu prošle godine dres Tottenhama zamijenio dresom Atletico Madrida i nije se pokajao.

Iako nije dosta Engleza igralo u La Ligu kroz njenu historiju, Trippier se usudio napraviti takav potez i to je bio pun pogodak.

Osim što igra dobro, iskusni desni bek poručuje kako se i osjeća odlično, pa valjda to i ide jedno uz drugo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da sam znao da ću biti ovako sretan, došao bih u Atletico ranije. La Liga je potpuno drugačija od Premier lige. Morao sam poboljšati odbranu i to je nešto što sam slobodno priznao prošle sezone", poručio je 29-godišnjak.

On je igrao vjerovatno i najbolji fudbal života prije suspenzije sezone. U 26 utakmica koliko je do sada odigrao u svim takmičenjima upisao je četiri asistencije. S klubom će, u nastavku sezone, igrati četvrtfinale Lige prvaka jer su Jorgandžije, prije samog prekida sezone, izbacile Liverpool u osmini finala.

Top Komentari

Penderinos
Mogo bi onda vala i ja u taj Atlético
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi