Gosti slavili sa 2:1

Inter pobjedom u Veroni preuzeo prvu poziciju na tabeli Serije A

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su u gostima pobijedili Veronu sa 2:1 u meču 14. kola italijanske Serije A.

U prvom poluvremenu smo gledali pravu uspavanku na terenu, te smo uspjeli zabilježiti samo jednu pravu priliku. Naime, Inter je uspio da zaprijeti tek u 36. minuti kada je udarac Lautara odbranio Silvestri.

Međutim, na startu drugog dijela klub s Meazze uspio je da dođe do vodstva. Hakimi je sjajno prošao i centrirao s desne strane, a u kaznenom prostoru odlično se snalazi Lautaro koji ovaj put matira golmana Verone i pogađa za 0:1.

Ipak, samo desetak minuta kasnije Verona je izjednačila. Nevjerovatnu grešku napravio je Handanović kojem je ispala lopta, a lošu reakciju Škriniara iskoristio je Ivan Ilić koji pogađa za 1:1.

No, radost domaćih zbog izjednačenja nije dugo trajala jer je Inter već u 69. minuti ponovo uspio da dođe do prednosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj put odlično centrira Brozović, a najviši u kaznenom prostoru Verone je ovaj put Škriniar koji glavom sjajno pogađa za 2:1 i tako se uspio iskupiti za lošu reakciju kod gola domaćih.

Do kraja utakmice vidjeli smo još nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali je ostalo 1:2. Inter je preuzeo prvo mjesto na tabeli i ima 33 boda, dva više do Milana koji ov 20:45 sati dočekuje Lazio. Verona je deveta sa 20 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.