Užasan kraj godine

Horor povreda čovjeka koji godinama čeka debi za reprezentaciju BiH

Admin Čaušević

Kada je neki napadač najbolji strijelac lige koja je među 20 najjačih u Evropi obično igra i za svoju reprezentaciju, međutim to nije slučaj s Aldinom Turkešom.

Turkeš već godinama igra odlično u Švicarskoj, međutim još uvijek nije zaigrao za reprezentaciju BiH bez obzira što je prvi strijelac Superlige.

Odlični bh. napadač je 2020. godinu završio na najgori mogući način. U meču protiv Lugana doživio je horor povredu.

Fudbaler Lausanne je na startu drugog dijela u jednom duelu iskrenuo koljeno i prema svemu sudeći ga čeka višemjesečna pauza.

Turkeš je iznesen na nosilima, a još uvijek se čekaju prve dijagnoze, međutim jasno je da se radi o ozbiljnoj povredi.

Ovaj 24-godišnjak je do sada zabio šest golova u prvenstvu Švicarske i vodeći je na listi strijelaca, dodao je i jedan pogodak i u Kupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.