Dečko o kojem se mnogo priča: Turkeš zasjeo na vrh liste strijelaca švicarske Super lige!

Nastavio sa sjajnim partijama

Dečko o kojem se mnogo priča: Turkeš zasjeo na vrh liste strijelaca švicarske Super lige!

S. Mlaćo

Bh. napadač Aldin Turkeš nalazi se u sjajnoj formi.

Naime, Turkeš je postigao dva pogotka u pobjedi Lausanna nad Vaduzom (3:0) u zaostaloj utakmici 6. kola švicarske Super lige.

Potvrdio je svoje kvalitete nakon što je kratko odsustvovao sa terena zbog koronavirusa, te sa dva pogotka presudio Vaduzu.

Bio je to peti pogodak za Turkeša koji nije debitovao za A reprezentaciju naše zemlje, iako je dobio poziv sada već bivšeg selektora Bajevića.

Naime, pred okupljanje 24-godišnji napadač bio je pozitivan na koronavirus.

Upisao je osam nastupa i postigoa pet pogodaka, a prati ga sa četiri pogotka Jean Pierre Nsame (Young Boys) sa četiri gola. Na istoj brojci je Arthur Cabral (Basel).

Top Komentari

user1590396893
Tako jbt pišite o našim igračima nebitno koji sport, a ne o golim *****ma i prepucavanjima preko društvenih mreža
2 0
samir49
.mali dzekson
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi