Krivo im što ima jelku u kući

Baš im je zasmetalo: Salahove fotografije na Twitteru izazvale žestoke osude iz Egipta

Endin Čaušević

Katolici širom svijeta večeras obilježavaju Badnje veče, a božićne fotografije su preplavile društvene mreže.

Mnoge poznate ličnosti odlučile su da čestitaju Božić svojim prijateljima, ali i svima onima koji obilježavaju ovaj praznik.

Međutim, u centru pažnje našao se igrač Liverpoola, Mohamed Salah, čije fotografije koje je objavio na Twitteru su u Egiptu dočekane "na nož".

Naime, poznato da je Salah islamske vjeroispovijesti i da mu vjera mnogo znači u životu, te su zbog toga muslimani u Egiptu, ali i u ostatku svijeta iznenađeni fotografijama koje je objavio.

On je sa svojom suprugom i kćerkama odlučio da ukrasi dom s jelkom, te su imali posebnu odjeću u duhu novogodišnjih praznika. Malo je čudno što su Egipćani tako burno reagovali na fotografije koje nose zaista lijepu poruku, te je na taj način pokazao poštovanje prema zemlji u kojoj trenutno živi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.