Vinicus na meti Topnika

Arsenal se planira pojačati talentovanim Brazilcem iz Reala

Edmir Škorić

Brazilski krilni napadač Vinicius Junior na meti je Arsenala.

Menadžer londonske ekipe Mikel Arteta, zajedno s upravom, razmatra mogućnost dovođenja kvalitetnog napadača, a jedna od želja je talentovani krilni igrač Real Madrida.

Arsenal ima dobre odnose s Realom, pa će pokušati da angažuje Vinius Juniora već u januaru, mada je veoma upitno ima li namjeru da ga pusti klub u kojem je 20-godišnjak ove sezone postigao tri gola uz tri asistencije na 19 mečeva.

Ranije je bilo informacija da se vodstvo madridskog velikana priprema ponuditi Juventusu Viniciusa i Isca u zamjenu za Paula Dybalu, a eto zanimljivo da su oba igrača kraljevskog tima na meti Arsenala koji mora podhitno da dovodi dobre igrače jer bi mogao dodatno pasti, a ispod je jedino još opasna zona i selidba u niži rang.

U svakom slučaju, očekuje se da se Arsenal angažuje tokom januara i da pokuša da pridobije neka vrhunska imena u svoj tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.