Heroj iz sjene napustio Kraljeve: Rijetki su čuli za njega, a bio je srce i duša Reala!

Poslao oproštajnu poruku

Heroj iz sjene napustio Kraljeve: Rijetki su čuli za njega, a bio je srce i duša Reala!

Admin Čaušević

Iako su fudbaleri i trener ti koji pokupe slavu za upsjehe, velike zasluge za uspjeh pripadaju i drugim klupskim uposlenicima.

Paul Burgess je nepoznato ime za mnoge, a riječ je o čovjeku koji je posljednjih desetak godina bio zadužen za održavanje fudbalskih terena u Vladebebasu i stadionu SAntiago Bernabeu.

Burgess je bio srce i duša Reala. Najzaslužniji zašto su zvijezde Reala kao i svi protivnici na terenu koji je izgledao poput ćilima.

On je u Real stigao 2009. godine iz Arsenala te su njegovim dolaskom okončani dugogodišnji problemi s terenom, posebno na južnoj strani terena gdje nije bilo dovoljno sunca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od Burgessovog dolaska terene stadiona Santiago Bernabeu je postao jedan od najimpresivnijih u svijetu fudbala. Isto se može reći i za trening centar Valdebebas pa će njegov odlazak sigurno biti veliki gubitak za Real.

"Klubu želim sve najbolje. Nadam se da ću se vratiti na Bernabeu sa 80.000 navijača na tribinama te uživati u impresivnom terenu i nevjerovatnom stadionu", poručio je Burgess.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Dolazi na Kosevo hahahahaahaha
3 2
Gvardijan
Svaka cast.Ti ljudi su jako zasluzni za uspjehe klubova,jer dobar i kvalitetan teren je bitna karika u tome,a uglavnom o njima nikada nista ne saznamo.Strucno rade svoj posao u miru i tisini daleko od objektiva kamera i foto aparata.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi