Marca analizirala

I Pjanić među igračima koji su "lutali terenom"

Edmir Škorić

Barcelona je ove sezone u španskoj La Ligi već izgubila 20 bodova i teško je sada vjerovati da ovaj tim može da se bori za titulu.

Iz kola u kolo ekipa koju vodi Ronald Koeman razočara navijače. Barcelona nema kontinuitet dobrih igara, nema onaj svoj prepoznatljivi način igre i pobjednički mentalitet, pa je gubljene bodova i u duelima sa daleko slabijim ekipama postalo neminovno.

Tako je protekle noći Eibar odnio bod sa Camp Noua i Barceloni je još jednom postalo jasno da će biti pravo čudo ako ove sezone bude prvak Španije.

Marca je jutros detektovala problem za slabe igre Barcelone, a smatra da je, unatoč greškama zadnje linije koje se ponavljaju prečesto, najviše zakazao vezni red u kojem je bio i naš Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vezni red nije znao da upravlja igrom i da da kontroliše utakmicu, što je uzrokovalo značajan nedostatak prilika. Nekoliko igrača nije skoro ništa pridonijelo ofanzivnoj igri ekipe, što se događa počesto. Griezmann, Pjanić, De Jong ili Dest su lutali terenom i bez stvaranja opasnih prilika. Araujo je bio opasniji od bilo koga od njih", navodi se u tekstu Marce.

Također, Marca hvali Ousmanea Dembelea, koji se vratio i koji je odigrao dobar meč, pokazao da je veoma opasan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.