Božović je i večeras pokazao da je jedan od najboljih igrača lige, a gosti iz Sarajeva nisu imali riješenja za sjajnu igru domaćina u kojima se posebno istakao centar OKK Čelik

Lider pao u zeničkoj Areni

Sjajna igra i velika pobjeda Čelika protiv Sparsa

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkšaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 12. kola Premijer lige BiH dočekali lidera na tabeli ekipu Sparsa. U veoma dobroj utakmici u kojoj su samo falili gledaoci na tribinama na kraju je slavila ekipa Čelika rezultatom 74:65.

Zeničani su u ovaj duel ušli s omjerom od pet pobjeda i šest poraza, dok su Sparsi u Zenicu doputovali kao lideri na tabeli sa devet pobjeda i samo jednim porazom na svome kontu.

Gosti su kao apsolutni favoriti ušli u ovaj meč, ali crno-crveni su još jednom pokazali da imaju veoma kvalitetnu ekipu, koja može igrati, ali i pobijediti svaku ekipu u ligi. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a na kraju prvog perioda na semaforu je bilo 17:19 za ekipu Sparsa. U drugoj četvrtini sjajna igra izabranika Josipa Pandže, odlična igra u odbrani i napadu, što im je donijelo vodstvo. Na kraju druge četvrtine na semaforu je bilo 41:29 za OKK Čelik.

U trećoj četvrtini gosti su pokušali da se potpuno vrate u meč, ali Čelik je ponovo igrao dobru odbranu, te su uspjeli da zadrže vodstvo. Na kraju trećeg perioda na semaforu je bilo iznenađujućih, ali potpuno zasluženih 55:40 za domaći tim.

U posljednjoj četvrtini gosti su pokušali sve da se vrate u utakmicu, ali danas je Čelik jednostavno bio bolji u svim segmentima igre. Zeničani su odigrali odbranu kao iz udžbenika i na kraju zasluženo slavili veliku pobjedu nad favorizovanim gostom. Na kraju je bilo konačnih 74:65 (17:19, 24:10, 14:11, 19:25) za Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci utakmice, ponovo je sjajan bio Milivoje Božović, za kojeg gosti nisu imali rješenja, centar Čelika postigao je 19 poena uz 10 skokova, Haris Delalić je dodao 14, a Haris Ćurevac 13 poena. U redovima gostiju iz Sarajeva, Kenan Kamenjaš je imao 20 poena i 10 skokova, dok je Almir Hasandić dodao 12 poena.

Čelik je nakon ove pobjede na omjeru od šest pobjeda i šest poraza na petoj poziciji na tabeli, s druge strane Sparsi su upisali drugi poraz, ali bez obzira ostali su na vrhu tabele s omjerom od devet pobjeda i dva poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.