Sloboda - Čelik i Promo - Bosna Royal parovi u polufinalu sistema "A"

Održan žrijeb košarkaškog Kupa

Sloboda - Čelik i Promo - Bosna Royal parovi u polufinalu sistema "A"

Tuzlanska Sloboda i zenički Čelik te  Promo iz Donjeg Vakufa i sarajevska Bosna Royal, polufinalni su parovi Kupa Bosne i Hercegovine u okviru sistema „A“ za sezonu 2020./2021.

Žrijeb parova obavljen je jučer u Zenici, a termin odigravanja utakmica bit će određen naknadno.

''Polufinalne će se utakmice, u kojima su domaćini Sloboda i Promo, igrati u januaru iduće godine, ali termin još nismo precizirali zbog toga što tijekom januara trebaju biti odigrane i neke zaostale utakmice Prvenstva BiH. U finalu sistema “A” igrat će pobjednici ovih polufinalnih duela, a žrijebom je odlučeno da će domaćin finalnog meča biti pobjednik iz duela Promo – Bosna Royal'',kazao je u izjavi za Fenu povjerenik natjecanja u okviru sistema “A” Nadir Koredžija. Pobjednik iz sistema “A”, napominje Koredžija, sredinom će februara igrati na završnom turniru Kupa BiH, na kojem će nastupiti i pobjednici s područja Košarkaškog saveza Herceg-Bosne i KS Republike Srpske te sarajevski Sparsi, kao ovogodišnji osvajači Kupa BiH. 

Top Komentari

Cod
Umjesto da idemo korak naprijed,mi idemo korak nazad. Kakav je ovo sistem takmičenja? Zbog ovakvih stvari nam je sport među zadnjim u Europi i svijetu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi