Slavili protiv Getafea

Fantastični Luis Suarez donio novu pobjedu Atletico Madridu

Endin Čaušević

Atletico Madrid je večeras na svom terenu pobijedio Getafe sa 1:0 u meču 16. kola La Lige.

Madridski klub uspio je da dođe do nove pobjede koja će ih ostaviti na prvoj poziciji na tabeli. Junak Atletica i večeras je bio sjajni Luis Suarez koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Odlučujući trenutak meča desio se u 20. minuti kada je Carrasco centrirao iz prekida, a sjajan gol glavom postigao je iskusni Suarez za kojeg je ovo bio osmi gol na 11 mečeva za Atletico.

Samo šest minuta kasnije Suarez je ponovo bio u sjajnoj šansi kada je šutirao sa deset metara nakon kornera, ali ovaj put lopta ide tik iznad prečke gola Getafea.

U drugom dijelu Atletico je iskusno čuvao svoju prednost, ali je Getafe u finišu mogao do remija. Najbolju šansu gosti su propustili u 87. minuti kada je Timor sjajno šutirao iz slobodnjaka, ali lopta ide iznad prečke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je na kraju uspio da slavi sa 1:0, te je prvi sa 35 bodova i dva meča manje u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Getafe je na 14. poziciji sa 17 bodova.

U istom terminu igrali su Celta i Huesca, a domaći su slavili sa 2:1. Golove za Celtu postigli su Nolito i Aspas, a jedini pogodak za gostujući tim zabio je Seoane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.