Oproštaj Diega Coste: U istom trenutku sam i sretan i tužan, ali spreman sam za novi izazov

Gdje će nastaviti karijeru?

Oproštaj Diega Coste: U istom trenutku sam i sretan i tužan, ali spreman sam za novi izazov

E. Škorić

Diego Costa jučer je i zvanično raskinuo ugovor s madridskim Atleticom.

Costa i Atletico postigli su dogovor o kraju saradnje, mada je isti vrijedio do kraja sezone, pa će španski napadač brazilskih korijena nakon 215 utakmica i 83 gola pronaći novi klub.

"I tužan sam i sretan u isto vrijeme. Opraštam se od navijača Atletica, od meni dragih ljudi u Atleticu. Tužno je što nisam ostao dijelom ove porodice, ali sretan sam što sam bio dio ovog velikog kluba", napisao je Costa.

"Ovdje sa proživio i teške trenutke iz kojih sam se uvijek izdizao zahvaljujući pomoći ljekara, fizioterapeuta, svojih saigrača... Tu su i sretni trenuci koji će mi ostati u sjećanju. Sretan sam što sam uspio ući u povijets i staviti svoje malo ime u ime ovog velikog kluba. Želim se zahvaliti svim Atleticosima, ali mislim da je došlo vrijeme da se klub i ja rastanemo. Mislim da je ovo najbolje za oboje i najbolji način da pomognem ekipi. Davao sam sve od sebe ili sam se barem uvijek trudio da dam sve od sebe za ovaj klub i ovaj dres", napisao je napadač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Hvala navijačima, vi ste posebni. Sanjao sam nekada da ćete uzvikivati moje ime i na kraju sam to i doživio. Sada s velikim entuzijazmom, snagom, željom i strašću krećem u svoj novi izazov", poručio je.

Nije poznato gdje će Costa igrati u nastavku sezone, ali se najviše spominje povratak u London i to ne u redove Chelseaja, već u redove Arsenala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi