Fudbalera Borca želi Trabzonspor

Jovo Lukić na listi želja turskog velikana

Midhat Šljivak

Napadač FK Borac i mladi reprezentativac BiH, Jovo Lukić (22), na stolu ima brojne ponude za nastavak karijere.

Odlični 22-godišnjak je privukao veliku pažnju na sebe sjajnim igrama u dresu Borca, pa se u posljednje vrijeme povezivao sa Anderlechtom, zagrebačkim Dinamom i Partizanom.

Međutim, turski mediji pišu da je za njegove usluge zainteresovan i turski velikan Trabzonspor. Navodno, višestruki prvak Turske je pratio igre 22-godišnjeg napadača i spremni su da ga dovedu u svoje redove.

Trener tima Abdullah Avci traži pojačanja za zimski prelazni rok u svim linijama, a kao napadačko bi to mogao biti bh. napadač. Mediji u ovoj zemlji uveliko pišu da je Lukić želja Trabzona i vidjet ćemo hoće li on na kraju karijeru nastaviti u ovom timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno je svakako da je dres turskog kluba nekada nosio i njegov otac Mitar. Bilo je to u sezoni 1988/1999 i u 34 utakmice je zabio šest golova.

Jovo Lukić iza sebe ima fantastičnu polusezonu u dresu Borca. Odigrao je 21 meč u svim takmičenjima i ima učinak od 10 golova i četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.