Već ima nekoliko ponuda

Hadžića bi mnogi premijerligaši, ali povratak u BiH nije realna opcija · Saznajemo

Adnan Beganović

Irfan Hadžić, 27-godišnji bosanskohercegovački napadač i zvanično se rastao sa turskim Akhisarsporom, pa je od juče slobodan igrač.

Par sati nakon što je Hadžić i službeno raskinuo saradnju sa Akhisarsporom počelo se špekulisati o njegovoj fudbalskoj budućnosti.

Već od ranije je poznato da je ovaj napadač "tiha patnja" aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo, koji traži napadača, pa su ga navijači ovog kluba već vidjeli u bordo dresu.

Neslužbeno, i njegov nekadašnji klub Zrinjski, ali i Tuzla City, rado bi ga vidjeli u svojim redovima, no kako SportSport.ba saznaje od njegovog povratka u Bosnu i Hercegovinu teško da će doći.

Naime, iz izvora bliskih ovom napadaču saznajemo je nekoliko turskih klubova, ali i iz još nekoliko evropskih zemalja ozbiljno zainteresirano za njegovim uslugama, a kako je platežna moć u tim ligama mnogo veća nego u BiH, nerealno je očekivati da prihvati neku od ponuda iz Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza Hadžića je dobra polusezona. Za Akhisarspor je odigrao 14 utakmica u kojima je postigao pet pogodaka, pa i ne čudi što već sada ima konkretne ponude za nastavak karijere.

Njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa se našao i na spisku nekadašnjeg selektora našeg nacionalnog tima Dušana Bajevića, a za Zmajeve je upisao dva nastupa i to protiv Irana i Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.