Slavni Lazio želi fudbalera Sarajeva!

Bomba s Apenina

Slavni Lazio želi fudbalera Sarajeva!

A. Čaušević

Iako je još uvijek sve na dugom štapu Serija A bi mogla biti bogatija za još jednog fudbalera iz BiH koji bi u italijansko prvenstvo direktno stigao iz Premijer lige. 

Rijetki fudbaleri iz BiH su direktno iz Premijer lige otišli u neku od Liga petica, a među njima bi mogao biti i Selmir Pidro.

Italijanski mediji bliski dešavanjima u Laziju su sinoć objavili vijest da je slavni rimski klub zainteresovan za dovođenje fudbalera FK Sarajevo.

Sportski direktor Igli Tare želi dovesti igrače koji bi mogli biti "projekat budućnosti", a na listi se nalazi i 22-godišnji Pidro.

Pidro se prije duže od godinu i pol teško povrijedio. Tada je morao operisati koljeno, pauzirao je nekoliko mjeseci. Uspio se oporaviti, a u minuloj polusezoni je pokazao da se radi o zaista dobrom igraču.

Selmir Pidro
Selmir Pidro FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
28 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bugojanac je pružao odlične partije u dresu Sarajeva. Na nivou je bio i u evropskim mečevima, a i impresivna je bila i njegova partija za mladu reprezentaciju u pobjedi nad vršnjacima iz Belgije (3:2) kada je upisao i asistenciju.

Inače, Pidro ima čvrst ugovor sa Sarajevom do 2024. godine pa će Lazio ukoliko pokaže ozbiljniji interes morati pokucati i na vrata u Titovoj 38b.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Bravo Pidro bravo F.K.S. Ako je fakat istina
15 4
Krosteutegurovic
Sretno momak
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi