Hat-trick Lautara Martineza

Nezapamćena golijada na Meazzi, Inter novi lider Serije A!

Edmir Škorić

U susretu 15. kola italijanske Serije A Inter je ugostio Crotone i u sjajnom meču slavio s 6:2.

Očekivala se danas pobjeda Intera, bez dileme, ali ko bi rekao da će pasti osam pogodaka u duelu Nerazzurra protiv autsajdera.

Crotone je neočekivano prvi poveo poslije 12 minuta igre, kada je Zanellato glavom pogodio za svoj prvi pogodak u Seriji A u karijeri. Međutim, u 20. minuti maestralna asistencija Lukakua i pogodak Martineza za 1:1 i povratak na početak.

U 31. minuti Lautaro je najzaslužniji za gol, no prepisan je kao autogol Marroneu, a u 36. minuti novi pogodak - Crotone stiže do 2:2 nakon penala i uz malu pomoć VAR-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U nastavku je Inter postigao još četiri gola i došao do uvjerljive pobejde. Lautaro Martinez je postigao nova dva gola, a jedan Romelu Lukaku i jedan Hakimi za konačnih 6:2.

Inter je trenutno vodeći u Seriji A sa 36 bodova, ima dva boda više od Milana, koji doduše kasnije igra protiv Beneventa i ima priliku da se pobjedom vrati na vrh.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.